6 sfaturi utile atunci cand iti deschizi prima afacere

6 sfaturi utile atunci cand iti deschizi prima afacere

6 sfaturi utile atunci cand iti deschizi prima afacere 795 663 Mr. Egghead

 

Te-ai horatat sa pui pentru prima data bazele unei afaceri si sa intri in grupul proprietarilor de startup-uri? Felicitari! Acum este momentul sa te concentrezi pentru construirea unui business de succes, iar un prim pas este sa inveti din greselile altora. Astazi iti vom pune la dispozitie 6 sfaturi de prin d’ale afacerilor adunate, de care ar trebui sa tii cont daca vrei ca afacerea ta sa creasca ca fiind una profitabila.

 

  1. Alege-ti un nume usor de retinut – nimeni nu o sa-si bata capul cu denumiri pompoase pe care nu le poate retine, daramite pronunta si cu siguranta nu iti doresti ca potentialii tai clienti sa iti pronunte numele gresit. Alege o denumire care sa ramana in mintea consumatorului tau atunci cand vine vorba de gama de produse sau servicii din cadul palierului tau de activitate. Cand faci o foto-copie te gandesti la xerox, nu? Uite aici un exemplu bun de naming.
  2. Nu copia. Niciodata. Serios! – Poti insa reinventa. In afaceri, roata nu trebuie inventata ci reinventata. Poti comunica orice crezi ca ti se potriveste, in stilul tau. Dar nu copia!
  3. Ai grija la efectul de turma – sau copy-cat, adica standardizarea unor obiceiuri de comunicare pe nivelul unui palier de activiate.Majoritatea brandurilor de profil asimileaza un tip de comportament pe care il reflecta in toate mediile sale de comunicare, caracteristicile fiind comune? Fii unic!
  4. Fa-ti un plan de afacere – si ajusteaza-l ori de cate ori este nevoie. O sa te ajute sa iti pui ideile in ordine, sa dezvolti o strategie si sa urmezi o directie clara si ordonata.
  5. Fa rost de finantare – daca resursele tale sunt limitate. Daca deja ti-ai exploatat la maxim sursa de baza FFF (family, friends and fools), treci la categoria grea. Inarmeaza-te cu rabdare si deja ai castigat jumatate din batalie. Poti apela la Fondurile Europene sau, de ce nu, la un Business Angel. Inainte, asigura-te insa ca afacerea ta este scalabila, altfel sansele tale vor fi limitate si te vei baza doar pe noroc.
  6. Lucreaza cu profesionisti – si fii sigur ca iti asiguri nevoile de baza. Asigura-te ca te poti baza pe un avocat si un contabil, dar nu iti negliza nici imaginea. Alege sa lucrezi cu o agentie atunci cand vine vorba de promovarea ta si fii sigur ca iti vei creste substantial sansele ca afacerea ta sa fie una de succes, avand o imagine potrivita, o directie de comunicare unitara si adresandu-te publicului potrivit.