Ad blocker-ul de la Apple va schimba promovarea online [RO]

Ad blocker-ul de la Apple va schimba promovarea online [RO]

Ad blocker-ul de la Apple va schimba promovarea online [RO] 592 592 Mrs. Egghead

 

„Singurul lucru care s-a schimbat e totul.”…….din nou. Update-ul la iOS 9 va aduce cu sine o serie de schimbari, printre care cele mai importante fiind Apple News si suportul de ad blocking. Pe cand Apple News este o aditie placuta si mult asteptata la suita de aplicatii native iOS, suportul de ad block isi arata de la bun inceput coltii. Acesta din urma isi arata potentialul de a ameninta cu scaderea profitului pe segmentul de promovare online prin ad-uri dat fiind faptul ca utilizatorii de produse Apple le vor putea bloca chiar din setari, fara alte complicatii. Acest fapt duce la o pierdere de aproximativ 25% din targetul european si la mai bine de 43% din cel american. Printre companiile afectate de acest anunt se numara Eyeo, creatorul Adblock Plus, care va pierde o buna bucata dintre utilizatorii aplicatiei odata cu aceast update. Spunem asta deoarece pana in prezent Adblock Plus poarta coroana de aur ca filtru impotriva mesajelor tip pop-up sau statice nedorite iar odata cu implementarea noului iOS 9 pozitia sa ar putea fi serios compromisa.

Tim Cook

Tim Cook

Pe cand nu intra in discutie ca Apple Co. este unul din jucatorii de luat in seama pe piata IT, se pune totusi intrebarea daca intentia lor a fost doar una de fidelizare/atragere sau pur si simplu au vrut sa imbunatateasca experienta Apple sau au plecat la razboi in mod constient nu numai cu developerii si companiile care se bazeaza pe aceste ad-uri ca baza pentru profit dar si cu companiile care scot un profit si s-au facut remarcate prin bataliile lor cu cealalta tabara?

Toate aceste noutati ar putea fi punctul de plecare in dezvoltarea unor noi abordari ale tehnicilor folosite pana acum si a mularii pe noile tendinte.

Pentru mai multe informatii, puteti vizita site-ul Apple.